هکرهای کلاه سفید چه کاری انجام می‌دهند؟

Excerpt This Content:

منظور از هکرهای کلاه سفید چیست؟ در این مطلب قصد بررسی این موضوع را داریم. یک هکر کلاه سفید عملکردی متفاوت دارد و هدف او از هک نیز چیز دیگری است. بهتر است قبل از بررسی اینکه منظور از هکرهای کلاه سفید چیست ، به سراغ تعریفی از تاریخچه، هک و هکر برویم. تاریخچه‌ی استفاده […]

منظور از هکرهای کلاه سفید چیست؟ در این مطلب قصد بررسی این موضوع را داریم. یک هکر کلاه سفید عملکردی متفاوت دارد و هدف او از هک نیز چیز دیگری است.

بهتر است قبل از بررسی اینکه منظور از هکرهای کلاه سفید چیست ، به سراغ تعریفی از تاریخچه، هک و هکر برویم. تاریخچه‌ی استفاده از واژه هک و هکر به استفاده از آن در مؤسسه فناوری ماساچوست در سال ۱۹۶۰ برمی‌گردد ومعنی اصلی آن سود بردن از یک روش سریع و هوشمندانه برای حل مشکلی تکنیکی بوده‌است.

در تعریفی ساده هک (hack) به معنی وارد شدن و دزدی اطلاعات یا تغییر دادن آن‌ها است. اما هکر کیست؟ هکر فردی است که توانایی هک کردن را داشته باشد. یعنی بتواند عمل ورود و دزدی اطلاعات را انجام دهد.

معمولاً این افراد ضریب هوشی بالا، سرعت عمل فوق‌العاده و آگاه هستند. کار هکرها هم می‌تواند گروهی باشد و هم فردی. اینها تعریف ساده‌ای از هک و هکر بود.

هکرها دسته‌بندی متفاوتی دارند و انگیزه آنها از ورود به سیستم‌ها و دزدیدن اطلاعات نیز متفاوت است. همه‌ی هکرها بد نیستند، هکرهای خوب هم داریم. بنابراین می‌توان گفت که هکرها همگی مخرب و سارق و وحشتناک نیستند. معمولاً هکرها براساس فعالیت و هدفشان از نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای در دسته‌های زیر قرار می‌گیرند:

  • هکرهای کلاه سفید
  • هکرهای کلاه سیاه
  • هکرهای کلاه‌خاکستری
  • هکرهای کلاه صورتی
  • هکر نخبه
  • بچه اسکریپتی
  • نوب
  • هکر کلاه آبی

البته در بین این انواع دسته بندی‌ها، در این مطلب هکرهای کلاه سفید مورد بررسی قرار می‌گیرند. به بررسی هکرهای کلاه سفید ، نحوه عملکرد آنها، هدف از نفوذ آنها به سیستم‌ها، مهارت‌های آنها و انواع هکرهای کلاه سفید می‌پردازیم.

منظور از هکرهای کلاه سفید چیست؟

هکرهای کلاه سفید (White Hat Hacker) به گروهی از هکرها گفته می‌شوند که کارهای مفیدی انجام می‌دهند، نفوذ می‌کنند اما نیت بدی ندارند. این هکرها آسیب پذیری‌های یک شبکه و سیستم محافظت شده را شناسایی می‌کنند و با پوشش این آسیب پذیری‌ها اجازه دسترسی هکرهای مجرم را به آن شبکه ها و سیستم ها نمی‌دهند.

این افراد ممکن است با شرکت‌ها قراردادی برای کشف نقاط ضعف سیستم آن‌ها ببندند و تلاش کنند تا با رعایت کلیه اصول هک اخلاقی به سیستم آن‌ها نفوذ کنند.  اگرچه روش‌هایی که هکر کلاه سفید و کلاه سیاه استفاده می‌کنند مشابه می باشد ولی دلایل هر کدام از انجام این عملیات کاملا متفاوت است. به هکرهای کلاه سفید هکر با اخلاق نیز گفته می‌شود که با وجود توانایی برای تبدیل شدن به هکر کلاه سیاه از استعدادهای خود برای منافع کل اجتماع استفاده می‌کند.

 

چگونه مانند هکرهای کلاه سفید کسب درآمد کرد؟

برای کسب درآمد از طریق هک کردن باید وارد حوزه باگ بانتی ( Bug Bounty Hunting ) شد. باگ بانتی هانتیگ کشف و یافتن باگ‌ها در نرم‌افزارها، سایت‌ها، وب‌اپلیکیشن‌ها و اعلام آن به مالکان این نرم‌افزار و دریافت پول بر اساس میزان خطرناک و حساس بودن باگ‌های کشف شده است.

اگر اخبار حوزه فناوری‌اطلاعات را پیگیری کرد می‌توان متوجه اخبار تعیین جایزه برای هک‌کردن نرم‌افراز‌های شرکت‌ها و موسسات شد. اما از سال ۲۰۱۲ سایت‌هایی راه‌اندازی شده است (bugcrowd.com,hackerone.com,bughub.net) که به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا با پرداخت مبلغی پول به هکرها از حفر‌ه‌‌ها و باگ‌‌های سایت و اپلیکیشن‌هایشان که توسط آنها کشف می‌شوند، مطلع شوند و نسبت به رفع آنها اقدام کنند.

 

ads
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

    مطالب مرتبط

    لینک کوتاه
    0